Alien 5 For Life

Dodatak ishrani u kapsulama, sa visokim sadržajem β-D-glukana uz dodatak vitamina C i preporučuje se za poboljšanje opšteg imuniteta organizma

Alien 5 For Life

Alien 5 For Life je dodatak ishrani u kapsulama, sa visokim sadržajem β-D-glukana (360 mg) uz dodatak vitamina C i preporučuje se za poboljšanje opšteg imuniteta organizma.

β-glukani (1.3-1.6 β-glukani) su prirodni, nerastvorljivi, polisaharidi i prema istraživanjima se smatraju najsigurnijim i najjačim stimulatorima imunog sistema. Mogu biti izolovani iz kvasca, gljiva ili morskih algi. Dokazano je da samo β-glukani izolovani iz gljiva i kvasaca sa velikom molekulskom masom i stepenom grananja imaju imunomodulatorni efekat (efekat na regulaciju imunog sistema).

Mehanizam dejstva β-glukana

 1. β-glukan ulazi u makrofage preko Decitin-1 receptora sa ili bez TLR-2/6
 2. Velike β-glukan molekule se cepaju na manje fragmente unutar makrofaga
 3. Manje β-glukan fragmente preuzimaju granulociti, monociti i makrofage preko kompleksa receptora CR-3
 4. Na ovaj način se povećava sposobnost ovih ćelija da migriraju na mesto infekcije i ubiju patogene mikroorganizme (bakterije, viruse, ćelije raka…)

Alien 5 For Life

Alien 5 For Life je proizvod, dodatak ishrani u kapsulama, koji ima visok sadržaj β-glukana (360 mg), velike molekulske mase, koji je izolovan iz 5 vrsta medicinskih gljiva i sadrži dodatak vitamina C.

Gljive iz koji je β-glukan izolovan:

 1. Reishi gljive – poznate su po tome da doprinose uspostavljanju normalnog imunog sistema. Pored toga doprinose smanjenju nivoa stresa. Sadrže proteine, masti, ugljene hidrate i vlakna.
 2. Shii Take gljive – sadrže belančevine, sve esencijalne aminokiseline, ugljene hidrate, masti, vitamine i minerale. Smatra se da imaju jako imunomodulatorno dejstvo, zahvaljujući polisaharidima i koriste se u suplementaciji kalcijuma. Deluju antivirusno i antioksidativno.
 3. Bukovača doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola i triglicerida. Sadrži: esencijalne aminokiseline, vitamine grupe B, minerale: Jod, Selen, Kalijum, Cink, β-D-glukane i doprinosi uspostavljanju normalnog imunog sistema.
 4. Codryceps militaris uz ostale gljive iz ove mešavine, doprinosi uspostavljanju normalnog imunog sistema. Sadrži svih 18 aminokiselina. Prisutni su i vitamini E, K, B1, B2 i B12. Glavni efekti su antidijabetski, antiinflamatorni i poboljšanje efikasnosti sperme.
 5. Hericium erinaceus doprinosi obnavljanju ćelija nervnog sistema. Njegovi metaboliti sa antimikrobnim efektom uspešno deluju na Salmonella-u preko stimulacije imunog sistema. Ostvaruje inhibitorno dejstvo i na Helicobacter pylori kod pacijenata sa hroničnim gastritisom i čirom na želucu. Neki sastojci gljive prolaze krvno-moždanu barijeru i mogu da stimulišu sintezu NGF (faktor rasta nerava), bez neželjenih efekata.

Vitamin C – doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj funkciji imunog sistema.

Obzirom da su sve navedene gljive širokog spektra dejstva, proizvod nosi oznaku Best Defence!

Efekti koje ostvaruje Alien 5 For Life

 1. Dominantno imunomodulatorno dejstvo – povećava odbrambene sposobnosti organizma
 2. Tumorostatsko dejstvo – inhibira rast tumorskih ćelija
 3. Antioksidativno dejstvo – smanjuje oksidativni stress
 4. Proziv upalno dejstvo – inhibira proinflamatorne faktore
 5. Metaboličko dejstvo – smanjuje nivoe holesterola u krvi

Pakovanje: 60 kapsula

Primena:

 • 4 kapsule dnevno sa dosta tečnosti (minimum 2 dl)
 • maksimalno 6 kapsula dnevno

Napomene:

 • Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i urovnoteženu ishranu i zdrav način života
 • Čuvati van domašaja dece

Upozorenja:

 • Proizvod se ne preporučuje deci, trudnicama i dojiljama
 • Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje ili koriste lekove, pre upotrebe preparata treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom
 • Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti

Pišite nam

12 + 11 =

Mosorska 9, 11000 Beograd, Srbija

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Severna Makedonija - Dane Krapčev 13, Skoplje

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Crna Gora - Topliški put 1, Budva

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Bosna i Hercegovina - Vlakovo 252, Sarajevo

+381 (0)69 801 47 87

office@vemaxpharma.rs

Vemax Pharma - vaš regionalni partner na putu do zdravlja!