Pro Kryon®

Sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka koji svojim višestrukim dejstvom pomažu u rešavanju problema muške plodnosti.

Pro Kryon®

Namenjen je muškarcima sa lošim spermogramom, lošim navikama u ishrani ili onima koji ulaze u starije životno doba. Direktno utiče na kvalitet sperme kroz povećanje ukupnog broja spermatozoida, progresivne pokretljivosti, morfologije kao i volumena ejakulata.

Sastav:

 • Suvi vodeno-etanolni ekstrakt make (Lepidium meyenii)
 • L-arginin
 • Acetil-L-karnitin hidrohlorid
 • Alfa-lipoinska kiselina
 • Suvi vodeno-etanolni ekstrakt korena ašvagande (Withania somnifera) stand. na min. 1,5 % vitanolida
 • Vitamin E
 • N-acetilcistein
 • Koenzim Q10
 • Cink
 • Folna kiselina
 • Selen
 • Vitamin D

Koristi se u slučajevima:

 • muškog infertiliteta
 • muškarcima koji žele potomstvo
 • lošeg nalaza spermograma
 • muškarcima koji su u procesu IVF-a
 • subkliničke varikokele
 • nakon hiruških intervencija (varikokele)
 • akutnih i hroničnih oboljenja prostate, testisa i semenovoda
 • nakon preležanih bakterijskih i virusnih infekcija urotrakta

Način primene:

Odrasli: uzeti tri tablete dnevno.

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Proizvod nije namenjen osobama ispod 18 godina, trudnicama, dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Zbog mogućih interakcija, osobe koje su na terapiji lekovima pre upotrebe potrebno je da se konsultuju sa lekarom.

U slučaju pojave bilo kog neželjenog efekta, prekinuti sa uzimanjem proizvoda i javiti se lekaru.

Ne uzimati istovremeno sa drugim proizvodima sa vitaminom D.

Pakovanje:

30 obloženih tableta
90 obloženih tableta

Mehanizam delovanja:

Maka (Lepidium meyenii) je lekovita biljka koja pomaže u regulisanju i kontroli normalnog funkcionisanja organizma, povećava celokupnu energiju, pruža osećanje dobrobiti, povećava libido, reguliše seksualne funkcije i pomaže u povećanju zapremine sperme.

L-arginin je amino kiselina koja poboljšava protok krvi.

Acetil-L-karnitin hidrohlorid može smanjiti bol koji potiče od nervnih oštećenja i poboljšati seksualnu funkciju kod muškaraca, a smatra se da pomaže i kod plodnosti. 

Alfa-lipoinska kiselina je masna kiselina sa snažnim antioksidantnim dejstvom. Alfa-lipoinska kiselina ima sposobnost da neutralizuje slobodne radikale i štiti ćelije od njihovog štetnog delovanja. Zahvaljujući svojoj hemijskoj strukturi, alfa-lipoinska kiselina se dobro distribuira i u vodenoj sredini i u masnom tkivu i tako dospeva do svih tkiva organizma. Ona pomaže obnovi intracelularnih antioksidanasa (kao što je glutation). Alfa-lipoinska kiselina (ALA) je prirodni molekul koji se nedovoljno sintetiše u ljudskom telu i zbog toga se mora obezbediti iz egzogenih izvora, kao što su hrana i dijeteteski suplementi.

Ašvagande (Withania somnifera) je lekovita biljka iz jugoistočne Azije koja se široko koristi u tradicionalnoj medicini za promovisanje kvalitetnog sna i ralaksacije organizma i generalno za očuvanje zdravlja i podršku jakom imunitetu. Poboljšava plodnost kod muškaraca, kao snažan antioksidans delujući na metabolizam spermatozoida.

Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Snažan antioksidans i regulator sinteze prostaglandina.

N-acetilcistein je derivat aminokiseline L-cisteina. Ova aminokiselina je potrebna za sintezu glutationa – jednog od najvažnijih antioksidanasa u ljudskom organizmu.

Koenzim Q10 ima ulogu u energetskom metabolizmu. Sastavni je deo respiratornog lanca i učestvuje u sintezi ATP-a. Ima ulogu antioksidansa i sprečava oksidativno oštećenje proteina, oksidaciju LDL. Adekvatna suplementacija koenzimom Q10 može muškarcima da pomogne da spermatozoidi efikasnije funkcionišu i doprinosi regeneraciji vitamina E.

Cink je mineral koji doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, pa se preporučuje u reproduktivnom periodu oba pola, jer kod muškaraca utiče i na lučenje testosterona i pokretljivost spermatozoida. 

Folati imaju ulogu u procesu deobe ćelije, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj sintezi aminokiselina, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti, a učestvuju i u normalnom stvaranju krvi.

Selen doprinosi normalnoj funkciji štitaste žlezde, normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju normalne kose i noktiju, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Selen je esencijalni oligoelement, ulazi u sastav vise od 25 selenoproteina koji učestvuju u velikom broju funkcija u organizmu. Selen ima ključnu ulogu u završnim stadijumima razvoja reproduktivnih ćelija i žena i muškaraca.

Vitamin D je liposolubilni vitamin koji je neophodan za regulisanje metabolizma kalcijuma u organizmu. Neophodan je za resorpciju kalcijuma iz digestivnog trakta, za njegovu ugradnju u kosti i zube, kao i za održavanje koncentracije kalcijuma u krvi. Osim toga, vitamin D poseduje imunomodulatorna svojstva. Ima veliki značaj za deobu ćelija i održavanje normalne funkcije mišića kao i u muškoj i ženskoj plodnosti.

Sastav:

Aktivni sastojci
3 obložene tablete (dnevna doza)

 

% NRV*

Suvi vodeno-etanolni ekstrakt make (Lepidium meyenii)
1000 mg
/
L-arginin
500 mg
/
Acetil-L-karnitin hidrohlorid
450 mg
/
Alfa-lipoinska kiselina
300 mg
/
Suvi vodeno-etanolni ekstrakt korena ašvagande (Withania somnifera) stand. na min. 1,5 % vitanolida
195 mg
/
Vitamin E
100 mg α-TE
833
N-acetilcistein
80 mg
/
Koenzim Q10
30 mg
/
Cink
15 mg
150
Folna kiselina
400 µg
200
Selen
60 μg
109
Vitamin D
10 μg
200

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Pišite nam

2 + 7 =

Mosorska 9, 11000 Beograd, Srbija

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Severna Makedonija - Dane Krapčev 13, Skoplje

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Crna Gora - Topliški put 1, Budva

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Bosna i Hercegovina - Vlakovo 252, Sarajevo

+381 (0)69 801 47 87

office@vemaxpharma.rs

Vemax Pharma - vaš regionalni partner na putu do zdravlja!