Lattawin ovuli/ovules

Efikasno terapijsko rešenje za simptome vaginalnih infekcija (obnova vaginalne flore, prevencija i tretman vaginalnih tegoba bakterijskog i gljivičnog karaktera, smanjuje vaginalni svrab, peckanje i iritaciju). Prekretnica u tretmanu gljivičnih i bakterijskih vaginalnih infekcija.

Lattawin ovuli/ovules

Lattawin ovuli/ovules su medicinsko sredstvo koje pomaže u obnavljanju fizioloških odbrambenih funkcija vaginalne sluznice i predstavlja efikasno rešenje simptoma vaginalnih infekcija.
Lattawin sadrži jedinstvenu kombinaciju borne kiseline, mlečne kiseline, polikarbofila i pomaže u otklanjanju simptoma izazvanih neuravnoteženim pH vagine i endogenom bakterijskom florom.

Lattawin ovuli/ovules se koristi u:

 • Prevenciji i tretmanu vaginalnih infekcija:
  • bakterijske vaginoze
  • gljivični vulvovaginitis
  • rekurentni vulvogainitis
  • infekcije Trihomonas vaginalis (alternativni tretman)
 • U slučaju povećanog rizika od infekcija:
  • hiruških intervencija
  • upotreba javnih toaleta
  • odlaska na bazene i u teretane

Sastav:

Jedna ovula sadrži: bornu kiselinu, polikarbofil, mlečnu kiselinu, tokoferol acetat, vitamin A palmitat, 18-beta-glicirizinsku kiselinu, ulje čajevca, fosfatidilholin, polusintetičke trigliceride.

Delovanje:

Borna kiselina zahvaljujući postojanosti u vaginalnoj sredini, potpomože dugotrajno snižavanje pH vagine i predstavlja  efikasan i siguran tretman u lečenju bakterijskih vaginoza, gljivičnih vulvagiinita i infekcija izazvanih Trichomonas vaginalis-om.

Mlečna kiselina  je fiziološki prisutna u vaginalnom sekretu koja nastaje razlaganjem glikogena koji se nalazi u sluzokoži vagine od strana laktobacila čime se vrši trenutna korekcija pH vagine. Neprestanim stvaranjem sekreta i mlečne kiseline se obezbeđuje vlaženje i čišćenje vagine čime se održava kiselost koja podstiče rast laktobacila koji svojim prisustvom smanjuju prisutsvo bakterija čime se sprečava nastanak infekcija.

Ulje čajevca, poznato još kao ulje melaleuke, je eterično ulje koje se dobija kuvanjem na pari listova australijskog čajevca koje poseduje antibakterijsko, antigljivično, antivirusno i antiinflamatorno dejstvo zbog čega ima široku primenu u medicini.

Polikarbofili su efikasni u obnavljanju pH vagine sa svojim adhezivnim i puferskim svojstvima. Polikarbofili se nekovalentnim vezama vezuje za vaginalnu sluzokožu i neprekidno oslobađaju vodonikove jone čime smanjuju pH vaginalnog okruženja.

18 Beta Gliciretinska kiselina je ekstrakt koji se dobija iz korena sladića, kojoj se pripisuje antivirusno, antibakterijsko, antigljivično, antiinflamatorno i antitumorsko dejstvo.

18 beta  Gliciretinska kiselina inhibiše aktivnost Gram-pozitivnih bakterija i Gram-negativnih bakterija  (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa), Candida albicans i Bacillus subtilis.

Način primene:

Primenite 1 ovulu na dan, uvlačenjem u vaginu, najbolje uveče pre spavanja, 5-7 dana nakon menstrualnog ciklusa ili u skladu sa lekarskim receptom.

Način upotrebe:

 1. Pravilno operite vaginalnu regiju (preporučeno je spoljašnje i unutrašnje ispiranje vagine)
 2. Otvorite pakovanje i nakon što ste dobro oprali ruke, uzmite jednu ovulu iz blistera
 3. Lagano uvucite ovulu duboko u vaginu, po mogućnosti u ležećem položaju, izbegavajući slučajno ispadanje ovule iz vagine

Uslovi čuvanja i skladištenja:

Čuvati pakovanje pravilno zatvoreno na suvom mestu, na temperaturi između 5 ° C i 25 ° C, dalje od izvora svetlosti i toplote.

Neželjena dejstva:

Poznata preosetljivost na bilo koji od sastojaka vagitorije.

Upozorenja:

Držati van domašaja dece. Ne gutati. Nemojte koristiti ako je pakovanje oštećeno. Nemojte koristiti proizvod nakon isteka roka upotrebe. Rok upotrebe se odnosi na neotvoreno pakovanje i pravilno uskladištene proizvode. Nemojte koristiti proizvod u slučaju vaginalnih lezija i rana. Nemojte koristiti proizvod tokom menstruacije. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu bez savetovanja sa lekarom. Upotreba, posebno ako je produžena, može dovesti do preosetljivosti. U tom slučaju prekinite primenu i obratite se lekaru kako bi ste započeli odgovarajuću terapiju. Važno je obavestiti lekara ili farmaceuta o svim neželjenim efektima koji nisu navedeni u ovom uputstvu za upotrebu.

Mere opreza pri upotrebi:

Tokom trudnoće, dojenja i za decu, upotreba ovula je ograničena samo ukoliko je ona krajnje neophodna i mora biti pod direktnom kontrolom Vašeg lekara. U slučaju intaktnog himena, pre upotrebe konsultujte se sa svojim ginekologom o specifičnim uslovima upotrebe.
Medicinsko sredstvo je za jednokratnu upotrebu. U slučaju slučajnog ispadanja ovule iz vagine, nemojte ponovo koristiti tu ovulu.

Pakovanje:

Složiva kartonska kutija sa 2 blister pakovanja koji sadrže 10 vaginalnih ovula od 2 g/ovuli.

Proizvođač:  Gruppo Farmaimpresa s.r.l., Via Cipro, 1 – 25124 Brescia, Italy
Ovlašćeni predstavnik proizvođača u Republici Srbiji: VEMAX011 PHARMA DOO BEOGRAD, Mosorska 9, 11042 Beograd (Voždovac), Srbija
Broj rešenja o registraciji medicinskog sredstva: 515-02-04491-21-003 od: 04.03.2022.

Pišite nam

12 + 3 =

Mosorska 9, 11000 Beograd, Srbija

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Severna Makedonija - Dane Krapčev 13, Skoplje

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Crna Gora - Topliški put 1, Budva

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Bosna i Hercegovina - Vlakovo 252, Sarajevo

+381 (0)69 801 47 87

office@vemaxpharma.rs

Vemax Pharma - vaš regionalni partner na putu do zdravlja!