Pro Kryon® female

Jedinstven sastav sa višestrukim dejstvom na reproduktivni sistem žena

Pro Kryon® female

Pro Kryon® female sadrži jedinstvenu kombinaciju važnih sastojaka za organizam žena koji svojim višestrukim dejstvom – antioksidativnim, imunomodulatornim, antiinflamotornim i gradivnim – pomažu na prvom mestu razvoju folikula, poboljšavaju ovulaciju, smanjuju starenje jajne ćelije, sređuju menstrualne cikluse kod žena, a od velikog značaju su za normalno stvaranje i razvoja ploda.

Koristi se u slučajevima:

  • ženskog infertiliteta
  • prekoncepciji – planiranju trudnoće
  • anovulaciji – izostanak ovulacije
  • PCOS – sindrom policistilnih jajnika
  • u procesu vantelesne oplodnje

Mehanizam delovanja:

Riblje ulje su izvor omega-3 masnih kiselina, EPA i DHA kiseline, koje su prekursori eikozanoida i komponente su fosfolipida ćelijskih membrana. DHA učestvuje u razvoju mozga i čula vida u prentalnom i postnatalnom periodu.

Alfa-lipoinska kiselina je masna kiselina sa snažnim antioksidantnim dejstvom. Pomaže u obnovi intracelularnih antioksidanasa (kao što je glutation).

Kineski crveni bor (Pinus massoniana) je vrsta četinara koja raste u Kini. Glavni sastojci kore crvenog bora su proantocijanidini (OPC). OPC imaju izraženo antioksidativno i imunomodulatorno delovanje.

N-acetilcistein je derivat aminokiseline L-cisteina, potrebna za sintezu Glutationa – jednog od najvažnijih antioksidanasa u ljudskom organizmu.

Koenzim Q10 je sastavni je deo respiratornog lanca i učestvuje u sintezi ATP-a. Ima ulogu antioksidansa i sprečava oksidativno oštećenje proteina, oksidaciju LDL. Adekvatna suplementacija koenzimom Q10 stimuliše: razvoj folikula, poboljšava ovulaciju, smanjuje ubrzano starenje jajnih ćelija i doprinosi regeneraciji vitamina E.

Selen doprinosi normalnoj funkciji štitaste žlezde, normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju normalne kose i noktiju, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Povećan oksidativni stres uzrokovan nedostatkom selena prouzrokuje nepravilno sazrevanja folikula, neregularne cikluse i umanjuje šansu za koncepciju.

Vitamin E je snažan antioksidans i regulator sinteze prostaglandina te je značajan za vitalnost ćelija granuloze i kvalitet oocita.

Slatki koren (Glycyrhiza glabra) sadrži triterpenske saponozide koji su odgovorni za sladak ukus i biološku aktivnost. Slatki koren se tradiconalno koristi za olakašavanje simptoma digestivnih tegoba – dispepsije.   

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, ima ulogu u procesu deobe ćelija, doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, održavanju normalne funkcije mišića, kao i normalnih kostiju i zuba. Ima važnu ulogu za normalno funkcionisanje reporduktivnog sistema. Veliki je procenat pacijenata sa PCOS-om koji su deficitarni sa vitaminom D, što naglašava važnost i adekvatnog snabdevanja vitaminom D.

Folati imaju ulogu u procesu deobe ćelije, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj sintezi aminokiselina, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti, a učestvuju i u normalnom stvaranju krvi.

Sastav:

Aktivni sastojci
1 obložena tableta
(dnevna doza)

 

% NRV*

GOtab® 90/60 (sadrži riblje ulje)
150 mg
/

Alfa-lipoinska kiselina

150 mg

/

Suvi vodeno-etanolni ekstrakt kore kineskog crvenog bora (Pinus massoniana), stand. na min. 95% oligomernih proantocijanidina (OPC)
100 mg
/
N-acetilcistein
100 mg
/
Koenzim Q10
30 mg
/
Selen
55 µg
100
Vitamin E
12 mg α-TE
100
Sprašeni koren slatkog korena (Glycyrhiza glabra)
15 mg
/
Vitamin D
10 µg
200
Folna kiselina
600 µg
300

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Način primene:

Jedna tableta dnevno

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen osobama ispod 18 godina, trudnicama, dojiljama, osobama sa hroničnim oboljenjima jetre, bubrega, kardiovaskularnim bolestima, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Zbog mogućih interakcija, osobe koje su na terapiji lekovima pre upotrebe potrebno je da se konsultuju sa lekarom. U slučaju pojave bilo kog neželjenog efekta, prekinuti sa uzimanjem proizvoda i javiti se lekaru.

Ne uzimati istovremeno sa drugim proizvodima sa vitaminom D.

Proizvod sadrži proizvode od ribe.

Pakovanje:

30 obloženih tableta

Pišite nam

11 + 7 =

Mosorska 9, 11000 Beograd, Srbija

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Severna Makedonija - Dane Krapčev 13, Skoplje

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Crna Gora - Topliški put 1, Budva

Vemax011 Pharma doo predstavništvo Bosna i Hercegovina - Vlakovo 252, Sarajevo

+381 (0)69 801 47 87

office@vemaxpharma.rs

Vemax Pharma - vaš regionalni partner na putu do zdravlja!